Wedstrijden 3-7/09: Mont-Tremblant, Gerardmer, Balen en Knokke

Door Bart Rosseels op 08-09-2014 om 21:06:34

Sinds enkele jaren staat het WK Ironman 70.3 op de eerste zondag van september geprogrammeerd. Dit jaar vond de wedstrijd plaats in het Canadese Mont-Tremblant, en stond er een DTTA'er aan de start: Arne Van Verdegem had zich gekwalificeerd voor het WK in age group U23. Arne legde een heel sterke zwem-, en fietsproef af, om in het loopnummer wat terug te zakken, en finaal te eindigen in een zeer knappe tijd van 4u52m08s. Proficiat, Arne!

De bende van Roger zakte af naar het Franse Gerardmer in de Vogezen, waar ze zich naar hartenlust konden uitleven op het zware fietsparcours. Na 1.9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21 km lopen strandde Timo net naast het podium. Joeri eindigde net boven de 5 uur op een knappe 27e plaats. En ook de 3e DTTA'er aan de start liet zich niet onbetuigd: Toon Matthieu eindigde op plaats 700.

In Knokke was er weer zeer veel volk afgezakt naar de populaire Zwin Triatlon (100/40/10). Peter De Vidts en Hans Peeters vonden elkaar tijdens de afsluitende loopproef, en kwamen mooi samen over de streep. Zij eindigden op plaatsen 189 en 190 op 836 finishers. En ook Hans Knops werkte met een eindtijd van 2u47m40s een mooie wedstrijd af.

En Erik Michiels nam deel aan de non-drafting triatlon van Balen (1500/40/10). Hij eindigde 39e op 93 finishers, in een tijd van 2u15m05s.